Leie flyttebil oslo

Prosessen med å flytte kommer med mange vanskelige valg. Hvilken eiendomsmegler du skal leie, hvilket hus du skal kjøpe og hvilke møbler du skal flytte – er alle vanskelige nok avgjørelser å tenke på.

Legg til valget om du vil flytte selv eller leie inn flyttefolk, og det er ikke rart at så mange mennesker føler seg helt overveldet før de begynner å pakke eskene sine. Heldigvis er vi her for å hjelpe deg med å finne ut hvilken av disse flyttemetodene som er den rette for deg.

Å bestemme om du skal ansette flyttefolk eller flytte selv, avhenger i stor grad av budsjettet ditt, nærhet til det nye hjemmet, kompleksiteten i flyttingen og din egen personlighet.

Mange mennesker (inkludert meg selv) er rett og slett ikke i stand til å fysisk bære en sofa og madrass ned en trapp. For ikke å nevne, de fleste venner er ikke akkurat den hendige eller tunge løftetypen. Så – unødvendig å si – det gir mange av oss det ene alternativet å ansette flyttefolk.

Det er imidlertid mange mennesker der ute som har fullført en rekke gjør-det-selv-bevegelser – og spart en pen krone mens de gjorde det.

Før du bestemmer deg, ta en titt på disse fordelene og ulempene for hvert alternativ.

Leie flyttebil å flytte selv - Fordeler

Total kontroll over flyttingen din – Etter min mening er den største fordelen med et DIY-trekk det faktum at du har full kontroll over hele flytteprosessen. Ikke bare får du velge lastebilen og alt av flyttemateriell, men du kan også håndtere alle boksene selv for å sikre at ingenting går i stykker i prosessen. Å forplikte seg til et DIY-trekk betyr at du har fleksibiliteten til å bestemme når du skal begynne flyttingen og når du skal avslutte flyttingen. Hvis du beveger deg i dårlig vær, må du bestemme hvordan du best skal beskytte eiendelene dine. Du har også kontroll over hvordan du laster lastebilen, og du trenger ikke å bekymre deg for at flyttefolk skal dumpe bokser og møbler i rom de ikke hører hjemme.

Spar penger – Hvis du har et stramt budsjett, er et DIY-trekk sannsynligvis noe for deg. Selv om du bare flytter ved siden av, kan utgiftene som påløper ved å ansette et flyttebyrå raskt øke og overgå forventningene. Men hvis du leier en flyttebil, kan du spare tusenvis. For eksempel, U-Hauls største flyttebilalternativ har fire pluss soverom og koster rundt $40 å leie. Når du velger din U-Haul, har du muligheten til å velge tillegg og laste forsyninger mot et gebyr.

Pakk slik du vil – på samme måte som den forrige proffen – når du forbereder deg på en gjør-det-selv-flytting, trenger du ikke å bekymre deg for å pakke alle eiendelene dine perfekt. Flyttere vil at alle boksene dine skal være forseglet og klare til bruk når de kommer. Men ved å flytte selv, trenger du ikke nødvendigvis å pakke opp oddetallsformede eiendeler, for eksempel lamper og planter. Du trenger ikke å være besatt av hvordan du lager andre ting, som enkle puter og tepper, heller. Du kan pakke så lite eller så mye du vil – så lenge alt er i lastebilen på flyttedagen, er du klar.

Leie flyttebil å flytte selv - ulemper

Tunge løft – Etter min mening er det verste med et DIY-trekk det faktum at du må flytte alt selv. Med mindre, selvfølgelig, den plikten tilfeldigvis faller på skuldrene til dine beefeste (og klart beste) venner. Likevel, å løfte alle disse boksene og klønete møblene kommer ikke til å være en tur i parken – spesielt hvis det er mange trapper å bekymre seg for. Hvis du eller vennene dine er uerfarne flyttefolk, kan du merke eller skrape opp veggene mens du løfter sofaer og senger ned trappene. En ett-roms leilighet kan være lett nok å flytte uten fagfolk, men en fem-roms kan bare knekke ryggen.

Planlegging – Misforstå meg rett: Å ansette et flyttebyrå krever også planlegging. Men å koordinere en hel flytting selv kommer til å kreve MYE planlegging. Du må finne ut logistikken for å få tingene dine fra punkt A til punkt B. Du må også planlegge den beste måten å laste den leide flyttebilen på – hvilke varer som kommer inn først og sist – og hvordan de er plassert inne i lastebilen.

Uventede problemer oppstår – Hvis noe uventet skjer – som at sofaen din setter seg fast i døren – kan du være uheldig. Uten hjelp fra profesjonelle flyttearbeidere og visse flytteverktøy kan du ende opp med å kaste bort timer på å prøve å fikse situasjonen – i stedet for å slappe av på sofaen i ditt nye hjem.

Flyttebyrå - fordeler

Du trenger ikke å løfte en finger – overlat de tunge løftene til profesjonelle. Tross alt ble disse trente flyttemennene ansatt av en grunn. Ved å verve et anerkjent flyttefirma, trenger du ikke å bekymre deg for å løfte og bære noen av de tunge sofaene dine ned trappene og ut døren. Du trenger heller ikke å bekymre deg for å belaste muskler, skrape opp nye gulv eller trygle venner om å hjelpe til med løftene. I stedet kan du fokusere på å passe barna dine, se på kjæledyret ditt og andre viktige oppgaver. Eller du kan bare lene deg tilbake og slappe av.

Effektivitet – Forutsatt at du har ansatt et legitimt og erfarent flyttefirma, vil jeg våge å si at flyttemennene dine vil være ganske pålitelige. I motsetning til venner som kan flake, er flyttefirmaet under kontrakt for å bistå med alle avtalte aspekter ved flyttingen. Flyttefirmaet bør komme i tide med passende flyttemateriell og utstyr – og spare deg for den ikke så morsomme oppgaven med å samle dukker og møbelblokker i siste liten. I det lange løp sparer det å ansette et anerkjent flyttefirma kunden for mange flyttetimer.

Mindre stressende totalt sett – Generelt sparer ansettelse av flyttearbeidere deg fra mange av de vanlige belastningene på flyttedagene. I tillegg til et flyttefirmas tidsbesparende fordeler, vil ansettelseshjelp også spare deg fra å måtte manøvrere en gigantisk flyttebil nedover motorveien. 

Flyttebiler er notorisk vanskelige og utfordrende å kjøre. Tilhengere er heller ikke mye enklere. Hvis ideen om å laste og kjøre en stor flyttebil stresser deg, anbefaler jeg på det sterkeste å ansette flyttefolk for å hjelpe.

Flyttebyrå - ulemper

Mindre fleksibilitet – Når du ansetter profesjonelle flyttefolk, begrenser du din egen kontroll over flyttingen. Fra dato/klokkeslett for henting til måten flyttefolk laster eiendelene dine på, er det ikke mye du kan gjøre for å endre når og hvordan du flytter. I verste fall: du kan ende opp med å vente flere uker på at flyttebilen din kommer, hvis flyttefirmaet har flere stopp underveis. For de som liker å ha full kontroll, er det kanskje ikke det beste alternativet for deg å ansette et flyttebyrå.

Dyrt – En flyttebyrå er “dyrt” hvis du sammenligner med å leie en flyttebil selv! Oftest mellom 800 – 1200 kr per time. Så selv om du flytter så nærme som nedover gaten, vil det å ansette et flyttefirma fortsatt koste deg en del NOK.

Les mer: Hvor mye koster en flyttebyrå?

Leave a Comment

Ring nå

Flyttetilbud

Tjeneste:

Flyttetilbud