​SEVERDIGHETER I OSLO

Oslo og Norge har mye interessant å vise frem for de som besøker landet som turister. Selv om de fleste av disse severdighetene er meget spennende og interessante, så har mange Oslo-borgere selv ikke opplevd mange av disse kulturminnene, eller de opplever dem på en annen måte og ikke tenker over hva disse minnene forteller. Man har et utall av både kulturelle og estetiske severdigheter som fasinerer mange turister hver eneste dag.

Det finnes flere måter å besøke disse på når man besøker byen. Man kan enten kjøpe tilgang til omvisningsbusser som gir muligheten til å komme rundt i byen med en guide, eller man kan benytte seg av offentlig transport for å finne de spennende severdighetene selv. Eller hvis man vil ha litt trim samtidig, så kan man benytte seg av Oslos bysykler og ta en sykkeltur fra sted til sted.

Kulturelle severdigheter
Det finnes flere kulturelle severdigheter som er med på alle omvisningsturer. Den mest populære er Vigelandsanlegget i Frognerparken og det tilhørende Vigelandsmuseet. Dette er et fasinerende anlegg som ble har blitt kjent langt utenfor Oslos og Norges grenser. Andre steder man bør besøke er Nasjonalgalleriet i Oslo sentrum.

Her finner du noen av Oslos mest anerkjente kunstverk fra store kunstnere som lever videre i disse hallene. Utover dette bør man se Museene på Bygdøy. Her kan du oppleve historien om de norske vikingene, fortellinger om Norges polar-ekspedisjoner utført med skipet Fram, og man kan også se Kon-Tiki-museet som minner om en av de mest fasinerende ekspedisjonene utført av nordmann.

Estetiske severdigheter
Oslo er også fylt med estetiske severdigheter med spennende historie, og også noen som er bygget kun for å være et symbol på moderne Oslo.

Man bør få med seg Stortinget som er stedet hvor alle viktige avgjørelser for Norge tas, og Det Kongelige Slott som benyttes for kongelige og statlige besøk. Akershus festning er også verdt å besøke. Dette er festningen som forsvarte de kongelige tilbake i middelalderen og som også i dag benyttes for statlige besøk. Den Norske Opera er et eksempel på et bygg som er bygget for å gi Oslo et ansikt utad.

Tilbake til hjem

Ring nå

Flyttetilbud

Tjeneste:

Flyttetilbud